D/219

LOCATION: Barcelona, Spain
STATUS: Finished
YEAR: 2014
Refurbishment and conversion of an office block into an apartment building in the Eixample district of Barcelona. The apartments are formed by double and triple flats, a duplex and a penthouse with two bedrooms on the standard floors. Following the Mediterranean lifestyle of a city where the sun shines all year round, a common denominator of the flats is the abundance of light, reinforced by the white walls and openness of the spaces. A contemporary style and the use of state-of-the-art finishing dominate the apartments. Dark wood flooring, sculptural natural stone stairs behind a full glass wall which connect the levels of the duplex, or a walk-in, stylish bathroom which blends in harmony with the other common areas and private spaces. The transformation carries on in multiple levels that connect with an outdoor space located on the rooftop, where we find a spa area painted in marine blue and framed by punctured panels which create a series of light and shadow reflections, providing spectacular views of the city’s skyline in an intimate setting.

D-219_3D-219_4D-219_5