Jumeirah Villa
LOCATION: Dubai
STATUS: Design
YEAR: 2018

The villa enjoys a privileged location, facing the city’s skyline from the front façade and the sea from the rear side of the building. This is a private house composed by a basement, ground floor, first floor and roof. The interior design concept focuses on the openness of the spaces, dominated by straight lines, and the access of sunlight through the glass walls. This is specially relevant in the living room space, where a series of thin wood partitions create separated atmospheres decorated with locally inspired furniture, lamps and rugs across the large space.

In the centre of the villa we discover a central courtyard where a sculptural and white geometric staircase guides you through all the levels jointly with a lift, both leading the users to a series of intertwined corridors. This link also happens between the front and back entrances to the property, which are also connected as the back one has access to the nearby beach.

The bedrooms are steeped in elegance and the ideal ambiance to provide a perfect rest. A composition of several volumes visually breaks up the space into different zones; the bathroom, the bedroom, the dressing corner and a space to watch television and relax. Overall, the interiors make the most of a modern design approach which also bears in mind the comfortable and peaceful lifestyle of the family who occupies the property.

 

ARV_main03ARV_02_t