Jumeirah Village Triangle
LOCATION: Dubai, UAE
STATUS: Design
YEAR: 2017

The Jumeirah Village Triangle is a residential complex located in Dubai. Inspired in the Modern Industrial Loft design where concrete, wood, metallic surfaces and plain colorful surfaces are the protagonists. Textures, natural materials, color and installations are present in all the areas in the building. 

The intention is to create an industrial nevertheless elegant atmosphere. This project combines natural materials stone, metal and wood all with a natural finish to give the idea of a space which is not finish but trendy and modern. The neutral colors are used as a general background in the public areas, combined with a touch of bright color highlighting the main spaces, different for each tower. 

The typical apartment design has a Modern atmosphere, creative and simple to create warm spaces for living. “Wood look” for the flooring  and a combination of white and dark grey surfaces  for  walls  and ceilings with a touch of color for the kitchen and some walls, using the color again to identify in which tower are you in. In the Health Club is where the Modern Industrial atmosphere is expressed more purely: flexible space, plain surfaces, using the color as a dividing element. Ceiling with exposed installations, plain walls and painted flooring are all combined to have a modern, trendy and dynamic space.

The Residential complex has two towers: the West Tower with (G+4P) and 29 floors, and the East Tower with G+5P) and 23 floors. The first one has 263 apartments in the second one 209 apartments. In both towers there is a Health Club and a Terrace with a Swimming pool all is private for the residents.           

The Residential complex offers a sophisticated, warm and stylish, but also modern, exotic and creative style with a unique interior space.

JVT_03JVT_02JVT_06