Obhur Compound & Private Residence

LOCATION:Zahran
STATUS: Design
YEAR: 2019

A minimalistic style is presented on the apartments. Natural fiber materials appear more often, this time with touches of vivid colors either on the floor, walls and decor. Fewer materials but not less elegant compose a very bright and harmonic space, with concrete and ceramic tiles popping up.

For the bedrooms zone it is proposed the use of natural materials for a calm and relaxing atmosphere, using natural wallpapers with colors that refer to the maritime landscape, joinery in natural darker wood. For the bathrooms, light color finishes gain a contrast with colourful tiles.In some typologies receives a much cleaner and brighter color palette with touches of sea-side and natural elements, where fabrics and weaved carpets bring nature to the inside.

The Club House is to be comfortable and bright to engage gatherings. The ambience will be sophisticated and relaxing. Elegant furniture will create a variety of seating arrangements. The restaurant is an elegant and comfortable space with different types of chairs and different arrangement of seating. Special wall features would ornate the space such as vegetable walls, wooden panels and modern materials to add freshness and contemporaneity.

Obhur_01Obhur_02Obhur_03